Nem Adom Fel Alapítvány

Cím: 1023, Budapest, Lónyay u. 3

Weboldal: www.nemadomfel.hu

Telefonszám: +36706993319

Társadalmi probléma, amivel foglalkoznak: Fogyatékossággal élők helyzete

Kedvezményezettek köre: Fogyatékkal élők, a társadalom mély szegénységben élő rétege

Nem Adom Fel Alapítvány

Fő tevékenység: Alapítványunk lehetőséget teremt arra, hogy a társadalom hátrányos helyzetűnek minősített tagjai újra tudják értelmezni a helyüket és küldetésüket a világban.


A NEM ADOM FEL nem pusztán egy szervezet neve, hanem egy lelkület, újfajta megközelítés a szociális területen, amely áthatja csapatunkat.
Célunk, hogy a társadalom hátrányos helyzetű tagjai (fogyatékosággal élő személyek, tanulásban akadályozottak, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok, időskorúak, stb.) higgyenek abban, hogy szükség van a tehetségükre, és ha nem adják fel, képesek lehetnek a sikerre, az értékteremtésre.

Munkahelyteremtő program, akkreditált foglalkoztatás: A programba legfőképpen megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő munkavállalók jelentkezését várjuk. Felmérjük képességeiket, eddigi munkatapasztalataikat, és ennek megfelelően próbálunk számukra munkát biztosítani.

Szemléletformáló Tréningek: Alapítványunk fogyatékossággal élő tapasztalati szakértőket készít fel arra, hogy bevonásukkal szemléletformáló (érzékenyítő), beilleszkedést elősegítő és csapatépítő tréningeket tartson egészen az óvodás korúaktól a nyugdíjas korosztályig, óvodák, iskolák, és cégek közreműködésével. Videó

Ifjúságfejlesztő Házak: Fejlesztő, felzárkóztató program, hátrányos helyzetben élő, főként roma származású gyermekeknek. A gyerekek itt napi szinten gyakorolhatják mindazokat a tevékenységeket, amelyekre az adott családi háttér miatt otthon nincs lehetőségük, elősegítve a hazulról hozott hátrányok leküzdését, társadalmi integrációjukat. A 2010-ben indult program jelenleg 2 településen működik: Szendrőlád, Pánd. A gyermekprogramokról rövid bemutató itt.

Léleköntő program autizmussal élő gyermekekért és családjaikért: 2012 óta foglalkozunk autista gyermekek terápiás fejlesztésével és családjaik mentorálásával. Célunk, hogy az autista gyermek családi közegben is könnyedén, szülők által támogatva tudjon fejlődni, és később a társadalomba aktív közösségi tagként beilleszkedni. A programról készült összefoglaló kisfilmet itt tudod megnézni.

Integrált táboraink: a táborban fogyatékossággal élő fiatalok, szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek és felnőttek, illetve középiskolás diákok, egyetemisták együtt töltenek egy tematikus hetet, lehetőséget adva mindenkinek, hogy a benne lévő tehetség kibontakozhasson. A tábori hangulatról Betyár táborunkról készült kisfilmünk itt találod.

Jobb Velünk a Világ! programsorozat: December 3-a a Fogyatékos Emberek Világnapja. Ezen a napon 2008 óta, hagyományteremtő szándékkal jótékonysági rendezvényeket valósítunk meg. Jobb velünk a világ!

NEMADOMFEL Együttes: olyan integrált zenekar, amelyben a szólisták kivétel nélkül sérült (mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült) előadók.

Never Give Up Gospel kórus: elsősorban fogyatékos élethelyzetben élő tagokból álló kórus, amely Nick Vujicic (végtagok nélkül született világhírű prédikátor és motivációs tréner)

Támogató Szolgálat: a fogyatékossággal élő embereknek segítjük a munkahely, az oktatás és a szabadidős programok helyszíneinek elérését 2012-től. Különlegessége, hogy a támogató szolgálatok többségével ellentétben szükség esetén nonstop, az esti órákban és hétvégén is rendelkezésére áll a szolgáltatást igénybevevő klienseknek.

Hatásmérési tapasztalatok

Fontos tudnunk, hogy a munkánk, milyen hatással van azokra az emberekre, akiket el szeretnénk élni. Tudjuk, hogy a hatásméréssel munkánk még tudatosabb, projektjeink pedig még felkészültebben érik el célcsoportjainkat.